Videre

Mandag 7.

Tidlig avgårde mot St.Barts, en øy i det området som kalles The Lesser Antilles. Den har vært under både Britisk, Fransk og Spansk styre. Svenskene har også hatt herredømme over øya etter at den ble gitt av franskmennene i 1784 mot å få fri tilgang til havna i Gøteborg.

Underveis får jeg en ny pen Dorado på stanga, det blir nok en herlig middag. Trådnettene foran på båten er et herlig sted å ligge under overfarten, det blåser friskt og av og til kommer en sjøsprøyt på ryggen. Det kjennes bare deilig avkjølende i denne varmen.

Dette er trådnettene i bauen

Dette er trådnettene i bauen

Hovedstaden heter Gustavia og en cava sprettes ved ankomst, uvisst av hvilken grunn, men Gustav er veldig fornøyd! I byen med svenske gatenavn er det stil. Både på besøkende yachts, butikker og restauranter. Vår heter selvsagt Gustav!

Gustavia St.Barts

Gustavia St.Barts

Litt Svensk

Litt Svensk

Le Gustav!

Le Gustav!

Litt før på dagen har vi et nesten uhell som kunne blitt alvorlig. Mens vi holdt på med justering av bommen ryker plutselig tauet som holder den oppe. Tauet går helt fra toppen av masta og ned til enden av bommen. Noen hårsbredder fra hodet til en av medseilerne falt den tungt ned mot solsellepanelene. Før den ødela noe fikk vi lagt en fender under. Denne hendelsen satte en støkk i oss alle.

Tirsdag 8.

Det blir en morgentur med joggesko inn mot byen. Morgentrafikken er så stor at jeg faktisk løper raskere enn bilkøene. Så mange biler på denne lille øya var overraskende. Etter bad og mat må vi reparere. Skipper Kjell har kjøpt nytt tau og syr sammen gammelt og nytt tau, mens jeg klatrer helt til topps i masta der det henger en stump av det gamle. Ved å dra dette opp gjennom masta med det nye skjøtet på får vi nytt tau hele veien og godt var det!

Reparasjon i masta

Reparasjon i masta

Utpå dagen går vi til Anse Du Colombier. Stedet ble tidligere eid av Rockefellers, men nå er det en del av et fredet område. Det er en flott strand, vi svømmer inn fra båten som ligger på en bøye. Det er ikke lov å sette anker fordi bunnen ikke skal bli ødelagt, det er blant annet gress der som er mat for skilpaddene. Vi ser en del fisk når vi snorkler, blant annet en liten rokke som ikke jeg har sett før.

Flott strand

Flott strand

Onsdag 9.

Morgenbad så klart og kurs for St.Martin eller Sint Maarten som det heter på nederlandsk. Øya er delt med en fransk del og en nederlandsk del. Foruten hvite strender er St.Martin kjent for å være «duty-free» og et shopping mekka. Simpson bay er vårt stoppested.

Budget Marin er en kjempestor båtutstyr forretning og det er alltid noe vi trenger. Denne gangen går skippern og jeg bananas og kjøper ny kartplotter. Det må vi ha sier Kjell og gjett hvem som må installere? Jeg anskaffer caps, solbriller og ny Leatherman. Dette hadde jeg da fra før? Ok, saken er at jeg er bekymret fordi jeg ikke kan passe på sakene mine. Capsen la jeg igjen på en sightseeing tur, solbrillene gikk i oppløsning og Leathermann som jeg har hatt i 25 år(!) klarte jeg å miste under skifte på en strand. Veldig ergelig! Det er 25 års garanti på disse så da var vel tiden inne for en ny!

Sunseth beaCH

Sunset Beach

Sunset Beach er kjent. Ikke bare for stranda, men for flyene. Et eldorado for fly spottere. Ikke bare må man bøye nakken når flyene kommer inn for landing, man blir også blåst på havet når jetmaskinene tar av. Overfylt og glohett var det, så Mullon bay et lite stykke unna var mer behagelig.

 

Etter en sen lunsj fikk vi øye på et Casino, Fatimeh, Selda, Gustav og jeg. Vi kom inn med våre modifiserte badeantrekk under tvil og Fatimeh var usedvanlig ivrig. Ikke uten grunn! Etter timer ved først 3 kort poker bordet og senere det «ordentlige» pokerbordet gikk hun ut med en stor gevinst. Usedvanlig selvsikker «eide» hun lokalet og dro i land den ene gevinsten etter den andre. Stor underholdning!

Fly kommer!

Fly kommer!

Noe stort kommer inn!

Noe stort på vei!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s