St.Thomas

Saint Thomas

Øya var i sin tid en dansk–norsk koloni, som en del av Danske Vestindia. I 1917 kjøpte USA øya av danskene.

St.Thomas

St.Thomas

Jeg ankom Midtown guesthouse 16. desember. Dette etablissement kan man kalle greit nok! Et helt ok rom og seng, greit bad og en stor balkong rett utenfor. Her skulle jeg altså bo ut året. Det er lenge og hva skulle jeg bruke tiden til? Etter en lang periode på Kairos med folk tett på hele tiden og alltid noe å gjøre skulle jeg jammen kose meg med egentid og ikke gjøre særlig mye.

De 99 trinn

De 99 trinn

Jeg merket de første dagene at dette var veldig greit, jeg hadde ikke behov for verken bading, soling eller sandstrender. Min dose av dette den siste måneden hadde blitt stor nok. Jeg kunne skrive blogg og dagbok, lese bok og medbragte magasiner, sitte i parken, gå i og utenfor byen og trene. Jeg klarte både litt styrketrening og sporadisk løping under veis, så da skulle jeg jammen klare det nå. Løping annen hver dag er bestemt!

Blomsterdamer i parken

Blomsterdamer i parken

Varsku her!

Varsku her!

Hovedgata i Charlotte Amalie er full av gull, diamanter og dyre klokker, ikke særlig annet. Butikker med smykker av alle slag ligger på rekke og rad, dette er et shoppingmekka for amerikanerne. Stedet har ikke tax eller moms som vi kaller det, så alt dreier seg om krus turister med stor lommebok. Hver eneste dag er det krusbåter inne, det kan være opp til fem, seks samtidig. Jeg ble fort lei av å gå i den gata der alle skulle vise meg noe lekkert!

Dette må være en av de travleste krusbåthavnene i verden. Mellom tre og seks stykker lå inne til enhver tid. Også norske,

Norsk båt

Norsk båt

Og den var DIGER!

Oversikt fra høyden

Oversikt fra høyden

Etter som dagen gikk fikk jeg trang til noe mer, jeg leide skuter. Kjørte rundt på øya og var blant annet på den kjente Magens bay. En kjempefin strand og hvis nok en av de ti beste i verden!

Megan bay

Megan bay

Red hook hadde god pizza og på andre enden av øya var det fine veier og lite trafikk, jeg kjørte helt til Dead End! Besøkte enda en beach og fartet rundt, denne tohjulingen gikk faktisk veldig bra!

Så langt kjørte jeg

Så langt kjørte jeg

Deilig med fotstell

Deilig med fotstell

Men neglelakk??

Men neglelakk??

Min innstilling er å oppsøke lokale steder, å gå litt utenom. Det gikk fint, jeg fant noen fine lunsj steder og ble fort kjent med folk. Litt mer dristig var det vel på kveldstid, å gå langt utenfor byen og droppe inn på puber av forskjellig kaliber. Ofte var jeg den eneste hvite og de fleste snakket spansk, det gikk fint det også. Etter å ha reist mye har jeg nesten bare gode erfaringer med å snakke til og med folk, folk flest er snille og greie.

La meg si litt om jul. Folk gikk i nisseluer og trærne i parken var pyntet, men jeg klarte ikke å tenke på jul i disse omgivelsene. Juleaften da, hva med den? Jo planen var klar, først ut å spise godt, deretter se hva som skjedde. Ok, det ble pizza, men den var veldig god på en liten restaurant i Frenchtown. Folk var hyggelige og i god stemning, og navn og nummer ble utvekslet. Det er aldri feil å si du er fra Norge! Innom noen flere ymse steder og formen var god, så nærmere mitt «hjemme» hører jeg musikk. Da følger jeg lyden, det er alltid av interesse å se hva som låter så fint. Gatefest, en årlig gatefest får jeg vite. Alle er hyggelige, jeg blir tilbudt både mat og drikke og tar høflige imot. Det er dans, men damene er sjenerte, så plutselig befinner jeg og en yngre kar med rastahår oss midt i ringen og har en skikkelig oppvisning til stor jubel. Jeg ble invitert til julemiddag dagen etter hos et ungt par, men da takket jeg nei av ren høflighet. Som eneste hvite var dette en stor opplevelse, og dagen etter ble jeg minnet på dette. En kar ved nabobordet på Green house, min nesten stam kafe, spør om jeg er norsk? Hvordan vet du det, spurte jeg. Jeg var DJ på festen i går sa han og viste meg video av danseoppvisningen! Utpå kvelden tenkte jeg, hvorfor spurte jeg ikke om kopi av den videoen, kunne vært fint å ha. Eller kanskje like greit at jeg ikke gjorde det!

Endelig Steelband!

Endelig Steelband!

Varsku her!

Varsku her!

Noe av det siste jeg gjorde på St.Thomas var å få med mer musikk, nå i form av en jazzkonsert på en skole utenfor byen. Oppslaget fant jeg tilfeldig på en butikk dør. Billett ordet, den billigst jeg kunne få. Med vår kronekurs nå renner pengene fort ut her. På vei til konserten spurte jeg om veien, to karer sto beleilig til. Jeg kan kjøre deg sa den ene, jeg bor der. Fint, jeg fikk rede på at de reparerte biler for et utleiefirma. Men maken til bil har jeg vel aldri sittet i. Helt oppspiste skumgummi seter, alt av lys virket ikke, veldig mange lyder jeg ikke hadde likt i min bil og når han måtte fylle bensin og forlagte fem dollar av meg, stoppet han bilen med noen lednings stumper. De reparerte biler altså! Så glad jeg var når jeg kom helskinnet fram.

På en veldig flott Antilles School, var fiffen pyntet til fest. Dette var en stor anledning, en av musikerne var en lokal helt, men ellers var det kjente navn fra USA. En hyggelig dame kom bort og hilste meg velkommen, hun var fra Nederland og i komiteen. Igjen var jo jeg fra Norge og våre to nasjoner har jo et veldig godt forhold. Min billett var litt utenfor selve salen så hun sa vent her, litt etter kom hun med en vip billett på tredje rad, tre ganger så dyr som min. Og opplevelsen ble stor og med veldig høy kvalitet. Jon Faddis Quartet var fabelaktige musikere og selv om jeg ikke er noen jazzkjenner vet jeg når jeg hører god musikk. Hjem igjen fikk jeg haik med et ungt amerikansk par i en ny bil, en totalt annen opplevelse enn reisen til konserten.

Jon Faddis Quartet med gjester

Jon Faddis Quartet med gjester

Benk

Så er det tid for pakking og klar for neste etappe fra Guadeloupe med Nelly II.

2 tanker om “St.Thomas

 1. Jan Erik Aamillom

  Hei Erik.
  En temmelig anderledes juletid. Artig å lese. Ha et riktig godt nytt år.
  Vennlig hilsen Jan Erik.

  Liker

  Svar
 2. Reidar Knutsen

  Mange fine opplevelser. Godt å se du holder fisking vedlike, men hvor er bassgitaren? Du er heldig, kun en ny låt er lagt til repertoaret foreløpig, santana sin lightning. Vi forventer å se et bilde hvor du øver!
  Hilser fra hele CCB. Godt Nyttår!
  Reidar

  Liker

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s