Nelly II

Nelly II

Etter å ha fløyet med melkeruta Liat kom jeg meg til Guadeloupe utpå kvelden nyttårsaften. Hotellrommet i Le Gossier, rett utenfor hovedstaden Point-a-Pintre var overraskende bra. Det var nyttårsaften og jeg vandret ut til den store marinaen rett nedenfor. Heldig var jeg kanskje som fikk et bord rett ved sjøen på en overfylt restaurant. Fullt var det alle steder. Det ble full pakke med fem retter og vin og mange hyggelige mennesker. Fyrverkeri som det sømmer seg på årets siste kveld viste seg på himmelen og mange lykkeønsker overbringes, mest på fransk da!

Min nye medseiler Finn fra Danmark traff jeg dagen etter, det var hyggelig med selskap igjen. Kveldens middag ble inntatt sammen med et par som vi traff helt tilfeldig, disse hadde nettopp vært med Nelly II en periode. Søndag den 3. har vi avtale om å møte nok en medseiler, men han dukker ikke opp og vi får heller ikke kontakt på telefonen, hva kan ha skjedd? Dermed tar Finn og jeg drosje til Deshaies der vi skal mønstre på den nye båten. Sverre er båtens eier og kaptein de første dagene, han har med seg sin familie og vi spiser sammen. Ingen har hørt noe fra Rune, den savnede. Før dagen er omme kommer også Hans Jørgen som skal være kaptein på resten av turen, og Rune dukker opp i en drosje. Han har litt av en historie å fortelle!

Nelly II

Nelly II

Mandag 4.januar

Forholdsvis tidlig er vi på overfart til Antigua og English harbor.

English harbor

English harbor

Det er plutselig mye vind og vi må reve seil. Dette er en helt annen seil opplevelse enn Kairos. Denne båten, en Malø 46 fots havseiler, legger seg over så sjøen står inn over dekket. Sverre sier at båten tåler å ligge med masta helt ned i sjøen, men det ønsker ingen å se beviser for. Rune som har sitt å tenke på, synes det er litt dramatisk og må etter hvert levere over rekka, men får ros for at han gjør det på le side! For meg er det også uvant, Kairos krenget jo ikke i det hele tatt. Jeg har igjen fått egen lugar, heldigvis. Vi er trygt framme utpå ettermiddagen og jeg løper en fin runde i området etter en pliktig ankerdram! Vi møter også far og sønn båtfolk som er fra Drøbak som eieren, og praten går lett under vår felles middag. Det er muntert! Dagen etter går vi til Jolly harbor, der jeg har vært før. Vi bader og tar dinghyen inn på havna. Det blir innkjøp til fellesskapet, men Finn lager god middag i byssa om bord.

Onsdag 6.

Morgenbad og frokost og kaptein/eier Sverre med kone skal kjøres inn på havna, de skal hjem. Jeg passer på å få en stuss hos samme frisør jeg var for noen uker siden. Senere starter vi turen til Barbuda. Det er en flat øy med flotte strender, men ikke så mange drar dit, det er smått med fasiliteter. Det skal bli en ganske dramatisk overfart!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s