Dramatikk

Dramatikk

Mannskapet på overfarten til Barbuda betår av kaptein Hans Jørgen, Finn fra danmark, Rune, jeg og så har vi fått med en Finn til. En erfaren kar fra Drøbak som har meritter i seiling både fra Norge og internasjonalt. Sånn sett skulle vi klare brasene. Rune og jeg fisker og vinden er god. Det dirrer i stanga og snella går, det sveives inn, her er det fast fisk. Plutselig smeller det, Nelly legger seg over så vannet slår inn. Jeg skriker nei, å nei! Vi har gått på grunn og der ligger vi. Hent vestene sier Finn danske, de ligger på min lugar og jeg fyker bokstavelig talt ned leideren og grabber vestene. Nå er nok ikke flytevester det viktigste når vi ligger på grunn, men det føles bedre. Nå kommer erfaringen til de to som har det, til sin rett. Med bruk av motor og ror kommer vi heldig vis av med egen hjelp. Både fisken og snøre gikk tapt, men hva er vel det mot gleden av at dette gikk bra. Ikke lenge etter sjekker vi tilfeldigvis batterispenningen. Den er foruroligende lav og synker. Forsøket med å sette igang ladesystemet virker ikke. Uten strøm er vi igjen i deep sh…. Litt etter litt begynner ting og fungere og spenningen stiger..på voltmeteret! Også denne krisen gikk over, vi sto han av!

Bare nydelig!

Bare nydelig!

Vi ankrer opp utenfor en nydelig lang sandstrand, virkelig en perle. Alle utenom kaptien Hans Jørgen drar inn med dingyhen. Straks vi har dratt den på land kommer en uniformert vakt mot oss med bestemte skritt. Her er alt privat sier han, dere må flytte gummibåten og gå mot den lile hytta. Der kan dere få taxi til by’n. Ok, vi drar til byen blir vi enige om og går til hytta. Der sitter en kar som bestiller bil til oss, men dette er også en vakt for en privat flystripe på gresset, og tårnet minner veldig om jakt-tårn som brukes under elgjakta hjemme!

Advarsel og flytårnet

Advarsel og flytårnet

Minibussen ankommer og den blir full for en gruppe italienere blir også med. Italienerne går av under veis, men vi skal til byen. Den unge gutten som kjører og som har jungeltobakk i hanskerommet, spør hva vi ønsker. Mat og drikke sier vi. Har kjører litt rundt blant de femten tjue husene som «byen» består av, men på ett sted har de kun drikke, skal vi ha mat må vi langt avgårde et annety sted. Hmm, hvor skulle italienerne spurte vi. Til min fars strandrestaurant sa han. Dit skal vi også sa vi og dit dro vi.

Utsikt fra bordet vårt

Utsikt fra bordet vårt

Mmm, herlig..

Mmm, herlig..her er  fra venstre Rune, store Finn, meg og lille Finn

Dette var virkelig Karibien, litt sjabby, blekkskurkjøkken, men flott strand og veldig hyggelig vertskap. Her fikk vi både hummer, fisk og iskaldt øl, og utsiketen til stranda og noen utmerkede eksemplarer av italienere var flott! Enda var det to idioter som løp fra dette og ut på en støvete grusveg i varmen. Uansett en herlig stopp på et sjeldent ekte karibisk sted.

Kjøkkenet

Kjøkkenet

Her er jeg og "Big mama"

Her er jeg og «Big mama»

 

Ut fra stranda med dinghyen i bølgene ble katastrofal. I det vi kastet oss opp i båten kom en veldig overraskende bølge og skylte meg og Rune ut og under. Vi visste ikke hva som var opp og ned i vannet og sanda virvlet over alt. Båten ble fylt med vann og sand, brillene til Rune fant vi femti meter bortenfor på stranda, men verst gikk det ut over daske Finn, som nå har blitt store Finn, han hadde telefon og pc i en bag. Mine saker hadde jeg nå i min vantette bag, så litt har jeg lært under veis. Sand hadde vi i lommer, i undertøy og over alt ellers. Når vi hadde tømt båten, telt bølger for å synkronisere sjøsettingen kom vi oss trygt om bord i Nelly II.

Cokpit

Cokpit

LilleFinn i solnedgang!

Trivelig om bord i Nelly II

Trivelig om bord i Nelly II

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s