Båtliv

Jørn ved roret

Joakim ved roret

Båtliv

Etter den innholdsrike torsdagen seiler vi tilbake mot Antigua og Jolly harbor. Denne gang i rolige fine omgivelser, med sol og vind og litt fisking. Bortsett fra ror vakt og litt trimming av seil er det ikke mye som må gjøres, det er rikelig med tid for en prat eller helt for seg selv med en pute på dekket. Vinden gjør at man ikke kjenner sola så godt, men du verden, den er effektiv. Alle passer på å smøre på solkrem med riktig faktor og å drikke nok vann. Allikevel er ferskingene ganske røde i huden, men kaller det å være brun! Ja, ja den fine fargen kommer nok etter noen uker for de også.
Kapteinen bak

Vi må som vanlig på land for å finne det beste nettet og nå vet i alle fall jeg hvor det er. Vi spiser litt og finner et sted med live musikk, der det meste går i reggae som sist jeg var der. Ikke alle kommer seg med dinghyen tilbake om kvelden!

Lørdag 9. januar

Mye fint å se

Mye fint å se

Ganske vanlig start på dagen med bad og frokost, kanskje litt sen frokost fordi vi ikke skal av gårde. Midt på dagen skal jeg løpe så klart, min «manager» Rune sier jeg skal løpe annen hver dag, men tidspunktet er uheldig. Jeg har alltid med vann som brukes både ut og innvortes, men i dag må jeg i tillegg stoppe og dyppe både caps og trøye i sjøen for å kjøle ned. StoreFinn tar en bytur med bussen, han har fått låne en mobiltelefon og har igjen kontakt med sine i Danmark. Vi hilser på sistemann på laget som ankommer brygga, det er Joakim fra Bergen, en staut ung kar som jobber skift i Nordsjøen. Nå vil han bruke friperioden på Nelly II. Stemningen er stigende på vårt møtested, men alle blir med tilbake på båten til matlaging, oppvask og en god natts søvn.

 

Dagen etter er målet St.Kitts, det blir badestopp underveis. Da legger vi ut et tau med en fender i enden så ikke båten skal sige fra de som bader, det kan plutselig komme et vindkast, vi har jo seilene oppe. Vi finner en rolig fin vik og får med en veldig flott solnedgang. Ofte samler det seg skyer foran solen like før den går ned i havet, men denne gangen får vi med det hele. Også det grønne blinket eller skjæret i øvre del av solskiva før den blir helt borte. Igjen en herlig middag om bord og tidlig til køys.

Fiin solnedgang

Fiin solnedgang

Langs kysten av St.Kitts neste dag. Det var her jeg var på sightseeing på min forrige tur, fint å kjenne igjen øya på avstand. Et annet sted jeg kjenner igjen er St.Barths og Gustavia. Dit kommer vi utpå dagen. Vi får to pene fisk på overfarten og middagen er sikret. Jeg begynner å forstå at jeg har vært i Karibien en stund, når jeg er kjentmann og guide for de andre!

Her er det to fiskeriministere

Her er det to fiskeriministere

Tirsdag gjøres innkjøp før vi igjen letter anker og finner en liten rolig bay med høye fjell på mange kanter. Joakim, StoreFinn og jeg blir kjørt i land og går/løper tur i lavafjellet. Det blir også tindebestigning med storslagen utsikt som belønning. Atlanterhavsbølger slår inn mot fjellene og lager skum og sjøsprøyt. Denne kvelden blir det fiskemiddag med nogo attåt.

Salongen om bord

Salongen om bord

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s